Kovo 11-osios šventė – Lietuvių kalbos dienų uždarymas

        Dvi itin svarbias lietuvių valstybines šventes (Vasario 16-ąją ir Kovo 11-ąją) skiria vos mėnuo, todėl mūsų gimnazijoje, kaip ir daugumoje Lietuvos ugdymo įstaigų, tarp šių iškilių datų vyksta Lietuvio kalbos dienos.

     Kovo 11-osios šventė yra paskutinė mėnesio trukmės renginių ciklo, skirto Lietuvai ir lietuvių kalbai diena. Šiais metais iškilmingas renginys vyko Turgelių laisvalaikio salėje, kur visai Turgelių kaimo bendruomenei buvo pristatytas lietuvių liaudies pasakų motyvais paremtas, teatralizuotas Lietuvos istorijos pasakojimas „Ką pasaka mums mena“.

        Renginio pabaigoje buvo apibendrinta Lietuvių kalbos dienų veiklos, kurių tikrai netrūko.  Gimnazijos erdvėse mokiniai galėjo susipažinti su Lietuvos istorijai bei etnografijai skirtomis parodomis ir stendais. Įvairiuose konkursuose („Graži tu, mano brangi tėvyne“, „Brangiausi žodžiai“, dailyraščio konkursas, skirtas Juozo Tumo-Vaižganto metams „Juozo Tumo-Vaižganto „Deimančiukai““, diktanto konkursas, skirtas Juozo Tumo-Vaižganto metams, „Kengūra“, „Olympis“), renginiuose, netradicinėse pamokose-išvykose dalyvavo kone visi 5-4G klasių mokiniai. Aktyviausiems, kūrybingiausiems ir raštingiausiems Kovo 11-osios renginio pabaigoje buvo įteikta 45 padėkos ir 16 pagyrimo rašytų.

 

    Lietuvių kalbos mokytojas linki, kad ir kitais metais Lietuvių kalbos dienos būtų tokios pat smagios ir šaunios!

Lietuvių kalbos mokytoja Diana Jelmakaitė