HUMANA projektas „VALGYK PROTINGAI“

       Pagaminti skanų ir sveiką maistą – tikras menas. Tai ištisas kūrybinis procesas. Ir toli gražu ne visoms šeimininkėms lengvai pavyksta. Šių mokslų metų pradžioje mūsų gimnazijos moksleiviai taps virėjais ir kulinarais bei degustatoriais, nes projektas „VALGYK PROTINGAI“, o mes pavadinom ,,Gamink sveikai ir valgyk tai‘‘,  jau įgavo pagreitį ir sėkmingai įgyvendinamas.  

      Projekto  tikslas: išmokyti sveikos mitybos pagrindų, išugdyti gebėjimus kritiškai įvertinti „greito” maisto produktus ir energetinius gėrimus, skaityti maisto pusfabrikačių etiketes.

                    Pirmiausia apie  savo projektą papasakojome  aktų salėje, gimnazijos bendruomenei.  Pristatėme produktus iš kurių gaminsime patiekalus. Ir žinoma, pradėjome nuo skanių uogyčių šilauogių.

         Šilauogės – vienas populiariausių uogų gardėsių. Šios uogos saldžios, sultingos ir maistingos. Jas galima valgyti šviežias tik ką surinktas, tačiau taip pat galima šiomis uogomis pagardinti ir įvairius patiekalus. Vienoje stiklinėje šilauogių yra 84 kalorijos, nė gramo cholesterolio, 1,1 gramo baltymų, 0,49 gramo riebalų, 21 gramas angliavandenių ir 3,6 gramo dietinių skaidulų. Maža to, vienoje stiklinėje šių uogų yra 24 proc. vitamino C, 5 proc. vitamino B6 ir 36 proc. vitamino K paros normos.

Mokiniai gamino ir visi ragavome kokteilius su šilauogėmis, lietinius blynus pagardino šiomis mėlynakėmis uogomis, kepėm pyragą, virėme kompotą, valgėme natūralias uogas. 

Greit gaminsime ir bendruomenei pristatysime  patiekalus iš moliūgų ir vištienos. Šio projekto metu mokiniai ne tik gamina, bet ir mokosi  tvarkingai serviruoti stalą, taisyklingai pateikti reikalingus įrankius bei indus.


Dėkojame Všį „Humana People to People Baltic“