Vykdant projektą ,,Valgyk protingai‘‘ 5-2G klasės mokiniai vyko į netradicinę technologijų pamoką, kuri vyko restorane ,,ARGO“ Trakuose.  Tai restoranas jau šešioliktus metus džiuginantis vietos lankytojus gruziniška ir kaukazietiška virtuve. Pamokos tikslas – susipažinti su Gruzinijos virtuvės patiekalais; stiprinti teorines ir praktines žinias.

Gaminome Chačapuri – Gruzijos virtuvės simbolį. Chačiapuris – sudurtinis žodis, reiškiantis „sūrį“ ir „duoną“, o taip pat gaminome chinkalius. Chinkaliai – tradiciniai gruziniški koldūnai, kilę iš Pšavijos, Mtiuretijos bei Chevsuretijos regionų ir vėliau išplitę po visą Kaukazą. Dažniausiai chinkalių įdarui naudojamas mėsos faršas su prieskoniais. Tai milžiniški koldūnai su malta ir prieskoniais pagardinta mėsa, suspausti į mazgelį viršuje. Chinkaliai, valgomi rankomis taip, kad sultinys neištekėtų į lėkštę, o mazgelis, už kurio paimamas chinkalis, paliekamas nesuvalgytas.

Vaikams laikas neprailgo, nes ne tik ragavo, o gamino patys. Nuoširdus ačiū už galimybę apsilankyti restorane.