Kino edukacijos programa mokykloje “Kino busas”

Penktadienį gruodžio 13 d. mūsų gimnazijos mokiniai dalyvavo kino edukacijos programoje  „Kino busas“. Šio projekto tikslas – skatinti moksleivius žiūrėti filmus, juos analizuoti ir vertinti, lavinti jų vizualinį raštingumą bei kūrybiškumą.

 5-7 klasių mokiniai žiūrėjo filmą „ARČIAU DEBESŲ“, kurio pagrindinis veikėjas yra dvylikametis Nilas. Berniukas gyvena su tėčiu ir beveik nepažįsta savo mamos. Jis mielai vasarą praleistų namuose, tačiau yra priverstas keliauti į Laplandiją pas mamą, kur susipažino su mamos naują šeimą. Po kino peržiūros vyko jo aptarimas. Mokiniai kalbėjo apie jauno žmogaus atsivėrimą pasauliui, drąsą pažinti save, šeimos sampratą, jos santykius,  žmonių ryšį su gamta ir technologijomis.

8-4G klasių mokiniai žiūrėjo „MARI ISTORIJĄ“, filmą, apie aklą ir kurčią keturiolikmetę, kuri negali bendrauti su išoriniu pasauliu. Mergaitė patenka į vienuolyną, kuriame vienuolės rūpinasi kurčiomis mergaitėmis. Nepaisant vyriausiosios Motinos nepasitikėjimo, sesuo Margarita ima rūpintis beveik sulaukėjusia Mari. Nepaisant nesėkmių ir pagundų nuleisti rankas, apsiginklavus džiaugsmingu tikėjimu ir meile, jaunai Mari pasiseka. Po filmo peržiūros mokiniai diskutavo apie  įvairias žmonių bendravimo ir pasaulio pažinimo formas, žmonių tarpusavio ryšius ir pasaulėjautą, skirtingų jutimų reikšmę mūsų gyvenime.