PROJEKTAS “ATGAL Į MOKYKLĄ”

  Nuo 2013 m. Užsienio reikalų ministerija įgyvendina projektą „Atgal į mokyklą“. Šiais metais ir mūsų gimnazija jungiasi prie LR Užsienio reikalų ministerijos  Europos Sąjungos departamento  organizuojamos iniciatyvos „Atgal į mokyklą“. Šios iniciatyvos metu URM diplomatai vyksta į Lietuvos mokyklas ir praveda pamoką apie Europos Sąjungą  – taip vienai dienai tapdami mokytojais, galinčiais jaunajai kartai smagiai ir įdomiai papasakoti, kas yra Europos Sąjunga, kuo narystė joje svarbi ir naudinga Lietuvai, ką reiškia būti ES piliečiu, kokios yra  svarbiausios ES aktualijos šiuo metu. Jo tikslas – suteikti galimybes moksleiviams ir jų mokytojams gauti žinių apie ES ir valstybių narių veikimą joje, skatinti domėjimąsi europinėmis temomis bei formuoti vertybines nuostatas, įgalinančias jaunus žmones būti aktyviais piliečiais, tikinčiais, kad gali daryti pokyčius ES.

Gegužės 12 d.  gimnazijoje  lankėsi Užsienio reikalų ministerijos ambasadorius ypatingiems pavedimams skaitmeniniams klausimams Darius Gaidys ir JAV jūrų pėstininkų atsargos pulkininkas Darius Novickis.  Susitikimo metu  8-4G klasių mokiniai  susipažino su diplomatinių atstovybių veikla, apie  šiandieninės demokratijos iššūkius Europos Sąjungoje bei už jos ribų . Savo patirtimi NATO misijose Afganistane, Irake ir Somalyje pasidalino pulkininkas Darius Novickis. Šiandienos įvykiai ypač paskatino mokinius domėtis NATO vaidmeniu bei šalies gynybos klausimais. Svečiai atsakė į mokinių klausimus, apdovanojo  diskusijoje dalyvavusius moksleivius.

Dėkojame ponui Dariui Gaidžiui ir ponui Dariui Novickiui už įdomų pasakojimą ir linkime taikos ir neišsenkančios energijos tarnaujant Lietuvai!

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Tatjana Michalovskaja