Bžostovskio pokylis

Buvusių abiturientų susitikimo vakaro bei šimtadienio šventė

Yra metuose tik viena tokia diena: žiemiškai šalta, bet maloni, iškilminga ir nuotaikinga. Tai diena, kai dvyliktos klasės mokiniai švenčia šimtadienį, o gimnazija atveria duris visiems buvusiems abiturientams. Tai  kasmet tradiciškai vykstantis Bžostovskio pokylis.

Šiais metais visų susirinkusiųjų laukė iškilminga svečių registracija, po kurios sekė susitikimai klasėse ir įsimintinas renginys įspūdingai dekoruotoje gimnazijos sporto salėje. Bžostovskio pokylis tradiciškai buvo pradėtas polonezu bei direktorės Lucijos Jurgelevič atidarymo kalba, vėliau sekė dvyliktos klasės mokinių parengta programa, kurioje netrūko šiltų praėjusių mokyklinių metų prisiminimų bei nuoširdžių padėkų visiems, buvusiems šalia šią netrumpą gyvenimo atkarpą – mokytojams, tėvams.

Renginį pratęsė vienuoliktos klasės mokiniai, kurie simboliniu lėktuvu buvusius abiturientus skraidimo į vaikystės, žinių, kūrybingumo ar priminimų planetas. Kiekvienoje iš jų laukė smagios ir žaismingos užduotys, primenančios seniai prabėgusį mokyklinį gyvenimą. Kelionę paįvairino jautrios ir prasmingos dainos bei buvusių abiturientų priminimų ir padėkos žodžiai.

Dėkojame visiems dalyvavusiems ir kūrusiems tą ypatingą nepamirštamo vakaro atmosferą. Tariame nuoširdų ačiū, kad buvote, esate ir, tikimės, kasmet būsite kartu su mumis.

Lietuvių kalbos mokytoja Diana Jelmakaitė