Kovo 11-oji: Lietuvių kalbos dienų uždarymas

(5-IVG klasės)

   Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena yra svarbi visos šalies šventė, kurios paminėti niekada nepamiršta ir mūsų gimnazijos mokiniai. 

Šiais metais vyko šiek tiek netradicinė šventė „Nuostabi šalis gimtoji…“, kuriai pradėta rengtis net prieš kelias savaites. Mokiniai integruotų pamokų metu kūrė skaidres pagal vienuolika pateiktų teiginių, kuriuos pratęsdami ir iliustruodami stengėsi kuo išsamiau atskleisti įdomiausius, svarbiausius, garsiausius faktus apie Lietuvą. Gražiausių ir prasmingiausių darbų paroda papuošė gimnazijos trečio aukšto fojė, o jų autoriai buvo apdovanoti pagyrimais ir puikiais pažymiais.

Taip pat daugybė padėkų ir pagyrimų visą mėnesį skambėjo įvairių Lietuvių kalbos dienų veiklų dalyviams, o smagiai ir netradiciškai pagilinti žinias galima buvo tikrai ne kartą. Vyko  tikslinės integruotos lietuvių kalbos ir informatikos pamokos „Sudėsiu Lietuvą po žodį“, dailyraščio konkursas, skirtas I. Simonaitytės metams, „Į Pamario kraštą užsukus…“, lietuvių kalbos „Kengūros“ ir „Olympio“ konkursai, tikslinės pamokos-varžytuvės „Laisva ir nepriklausoma manoji Lietuva“, įdomioji viktorina „Neieškok žodžio kišenėje“, komentuojamoji dokumentinio filmo „Ėvė. Mažosios Lietuvos rašytoja“ peržiūra minint Ievos Simonaitytės metus. 

Organizatoriai dėkoja visiems atsakingiems ir pilietiškiems gimnazijos mokiniams už aktyvų ir džiugų laiką kartu bei ragina paskutinį kartą prisiminti šventines akimirkas bei aplankyti gausybę įvairių gimnazijos erdvėse esančių parodų.

Lietuvių kalbos mokytoja Diana Jelmakaitė