Totoriškas kulinarinis paveldas

Vykdant projektą ,,Valgyk protingai’’ ir , kad mokymasis būtų įdomus, skatintų mokinius geriau pažinti juos supančią aplinką, o įgytos žinios ir įgūdžiai leistų sėkmingai pritaikyti juos praktikoje, vis aktualiau pastaruoju metu keisti mokymosi aplinkas. Todėl gruodžio 13 dieną technologijų pamoka mūsų mokyklos mokiniams vyko Trakų krašto tradicinių amatų centre.


8, 1G ir 2G klasių mokiniai ugdė pažinimo ir kulinarines kompetencijas per totorių tradicijas, atskleisti jų šalies etinių tautų kultūros išskirtinumą, jos archaiškumą per veiklą ir maistą.
Nuo Didžiojo kunigaikščio Algirdo laikų Lietuvos žemėse gyvenantys totoriai buvo puikūs kariai, žirgininkai, odininkai, daržininkai, kulinarinio paveldo puoselėtojai.
Užsiėmimo metu susipažinome su totoriško šimtalapio gamybos procesu, pagaminome trapios tešlos pyragėlį su bulvėmis ir vištiena – Vak balyš“ bei abu patiekalus degustavome su rytietišku limonadu. Totorė Maja, išmano visus savo senolių receptus, o jos šimtalapis tirpsta burnoje. ​
​Taip pat laisvą laiką išnaudojo vaikščiodami prie Trakų pilies ir Galvės ežero pakrante.
Dėkojame už šią galimybę Humanai People to People Baltic